23 Ekim 2007 Salı

Ayhan Baynal

15 Mart 1967 tarihinde Kayseri'de doğdu.Kayseri Federe Takımlarından Toprakkalespor'da futbol oynadı. 1981 Yılında Kayserispor Altyapısında seçmeler katıldı. Kayserispor Genç Takımında Futbol oynamaya başladı. Kayserispor Altyapıdaki hocaları olan Mustafa Uzunoğlu ve Fehmi Kuş gözü girdi. Takım Kaptanlığına getirildi. Ama hem tahsil, hem iş hemde futbol bir arada gitmedi. Kayserispor Altyapısındaki futobl hayatı sona erdi.1984 Yılında Gültepespor'a imza attı. Kayserispor Lisansı vermek için yüksek para isteyince iş gerçekleşmedi. Futbol hayatına son noktayı koydu.
İlkokulu Zeki Doğan İlk Okulunda, Orta Okulu 50.Yıl Dedeman Orta Okulunda Liseyi ise Kayseri Atatürk Ticaret Lisesinden Mezun Oldu. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinden 1993 senesinde mezun oldu.
08.09.1991 Senesinde Evlendi. 1993 yılında Kübra Selver (KS) kızı oldu. Aynı yıl 235.Kısa dönem olarak Askere gitti. 1981 Yılında beri Muhasebe mesleğinin içinde olan Ayhan Baynal askerlik sonra S.M.Mali Müşavirlik Stajın başlattı. 1998 yılında S.M.Mali Müşavir Ünvanı ile mesleğe yetkili olarak adım attı. İhtisas S.M.Mali Müşavirlik Şirketi ortakları arasına girdi. 2004 yılına kadar bu şirkette ortaklığını devam ettirdikten sonra kendi adına Müşavirlik Mesleğine devam etti. Halen bu mesleği ifa etmekte.
1980'li yıllardan itibaren Kayserispor ile ne kadar döküman varsa toplamaya başladı. Kayserispor ve Kayseri ile ilgili Fotoğraf ve gazete arşivi toplamaya başladı.
Kayserispor'un tüm maçlarını ve oyuncular hakkında bilgileri topladı. Kayserispor tarihi üzerine hakkında bir kitap yazmaktı. Ama teknoloji ilerleyip internet denen harika bir iletişim aracı hızla ilerleyince olaylar değişti. Müşavirlik Hizmeti yaptığı Kaynet servis sağlayıcı elindeki bilgileri internet ortamında yayınlamasını istedi. 1998 yılında kayserispor.kaynet.net adı ile internet ortamına tamamen amatör bir uğraşla bilgileri yayınlamaya başladı. Günlük 10-15 kişi gelen siteye bugün www.kayserispor.org , www.kayserispor.net, www.kayserispor.com domain adları ile 10-15 bin kişilik giriş olmakta. Kayserispor ve Erciyesspor hakkında tüm detaylı bilgileri bu siteden günlük olarak yayınlamakta.
Şuanda gazete arşivlerinden bir çok doküman üzerinde araştırma yapan Ayhan Baynal Kayserispor'un tüm maçlarının sonuçları, hakemleri, oyuncular ve maç kadroları, golleri, kartları ve buna benzer istatistiki verileri bir araya getirdi. Bunlar içerisinde noksan olanları tamamlamaya çalışmaktadır. Kendisine Kayseri Spor kamuoyunun ileri gelenleri hem fotoğraf hem de bilgi olarak yardımları devam etmektedir.
Tüm veri ve bilgileri tamamladığında "KAYSERİ SPOR ANSİKLOPEDİSİ" adında tüm kitabı Kayseri spor kamuoyuna paylaşmak için çalışıyor.
Bir çok gazete ve dergilerde bir çok araştırma makaleleri yayınlandı. Bir çok Türkiye genelinde yayın yapan dergi ve gazetelerde kendisi ile yapılan röportajları bulunmaktadır.
Kayseri'de yayın yapan bir çok yerel televizyonda yorumculuk yaptı. Halen Kanal 38 televizyonunda yapımcılığını kendisini yaptığı ve 3 yıldır aralıksız Cuma günleri canlı olarak yayınlanan Santra programında yorumculuk yapmak.

www.kayserispor.org

Hiç yorum yok: